2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Derse Yazılma Duyurusu

Üniversitemiz 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları; Lisans öğrencileri için 28-29-30 Ocak 2019, Önlisans öğrencileri için 29-30 Ocak 2019 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca elektronik ortamdan yapılacaktır. Açılmayan seçimlik ders yerine yeni derse yazılma ile ilave derse yazılma işlemleri tüm öğrenciler için 01-02-03 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacaktır.

Öğrencilerimizin aşağıdaki duyuruyu dikkatlice okuyarak, ders kayıtlarını belirtilen tarihlerde yaptırmaları ve geçerli bir mazeretleri olmadıkça kayıtlarını “mazeretli kayıt” sürecine bırakmamaları olası mağduriyetleri önleme açısından büyük önem taşımaktadır. (“Sistemden Kaynaklı” mazeret taleplerinde teknik inceleme yapılacaktır.)

Üniversitemize yeni kayıt yaptırıp derse yazılma yapmak isteyen öğrenciler de ara sınıflar gibi online kayıt yapacaklardır.

DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ

1- Öğrenim Gideri yatırma işlemi (normal süresindeki birinci öğretim öğrencileri ödeme yapmaz) İkinci Öğretim veya Uzaktan (karma) Öğretim öğrencileri ile normal program süresini geçen birinci öğretim öğrencileri derse yazılma işlemi yapabilmek için 21 Ocak 2019 tarihinden itibaren katkı payı/öğrenim gideri ödemesini yapmalıdır.

Eğitim birimlerine göre ödeme miktarlarını ilan sonundaki tablodan görebilirsiniz.

Öğrenim Gideri Ödemelerini İŞ BANKASI Bütün Şube Veznelerinden, İş Bankası İnternet Bankacılığı ve İş Bankası ATM'lerinden TC Kimlik Numaraları ile Yapabileceklerdir.

Ödemeler ile ilgili görsel

Katı Payı/Öğrenim Ücreti Tablosu

2-Adım adım Derse yazılma işlemi
-https://sabis.sakarya.edu.tr/tr/Login kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra OBİS bağlantısını tıklayınız.
-Üst menüden Derse Yazılmayı seçiniz.
-Açılan ekranda görülen bulunduğunuz yarıyıl derslerinin tamamına tik koyarak kaydet butonuna basınız.
-Kaydet butonuna bastıktan sonra seçilen dersler menüsünden seçtiğiniz dersleri kontrol ediniz.
-Seçtiğiniz dersler görülmüyor ise işlemi tekrarlayınız.
-Derse Yazılma Ekranına dönerek seçtiğiniz dersleri “Danışman Onayına Gönder” butonunu tıklayıp Danışmana Onaya gönderiniz.
Önlisans öğrencilerinin derse yazılma işlemlerinde danışman onayı gerekmemektedir.

Öğrenci İşleri Derse Yazılma Duyurusu İçin Tıklayınız.

DERS PLANLARI

Programınızın ders planı için aşağıdan programınınızın ismini tıklayınız

Bilgi Yönetimi Programı Ders Planları
Bilgisayar Programcılığı Programı Ders Planları