Ana Sayfa
Duyurular
2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrenciler İçin Duyuru

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZİ YENİ KAZANAN ÖĞRENCİLER İÇİN DUYURU

Üniversitemizi tercih ederek YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri:

*****   İsteyen öğrenciler 29 Ağustos – 06 Eylül 2020 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden saat 23:59’a kadar elektronik kayıt yaptırabilirler. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin üniversitemize gelerek herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur. (Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri sağlık raporunu göndermeleri gerekmektedir.

 

E-DEVLETTEN KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ KAYIT OLDUKTAN 2 SAAT SONRA  http://ogrisl.sakarya.edu.tr/tr/icerik/9546/32338/numara-sorgulama  ADRESİNDEN ÖĞRENCİ NUMARALARINI VE SABİS KULLANICI ADINI ÖĞRENEBİLİR.

 

*****   Elektronik kayıt yaptırmayan, Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler kayıt için ekte belirtilen belgeleri tamamlayarak 31 Ağustos – 05 Eylül 2020 tarihleri arasında ekte belirtilen kayıt adreslerine teslim etmeleri zorunludur. En geç 05 Eylül 2020 saat 17.00’ye kadar kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

NOT 1:  Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesine yerleşen adaylar da E-Devletten elektronik kayıt yapabilirler. Ancak e–devletten elektronik kayıt yaptıktan sonra,

a. Tıp Fakültesi için eposta adresi: tipogrenci@sakaya.edu.tr
b. Sağlık Bilimleri Fakültesi için eposta adresi: almirasimsek@sakarya.edu.tr 
b) Güz döneminin yüzyüze yapılması durumunda sağlık raporlarının asıllarını ilgili dönemin ilk iki hafta içerisinde ilgili öğrenci işlerine teslim etmeleri,
c) Güz döneminin online yapılması durumunda sağlık raporlarının asıllarını ilgili dönemin ilk dört haftası kargo yoluyla aşağıdaki posta adreslerine gönderilmesi
gerekmektedir.
d) 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı için sağlık raporu istenen programlara yerleşen adayların, herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim raporu ile yerleştiği programa kayıt yaptırabilmesi 28.08.2020 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.
 
Tıp Fakültesi:  Korucuk Mahallesi Konuralp Bulvarı No:81/1 Korucuk Kampüsü Adapazarı-SAKARYA
Sağlık Bilimleri Fakültesi: Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Esentepe Kampüsü Kemalpaşa Mahallesi Üniversite Caddesi 54050 Serdivan-SAKARYA

 

Elektronik kayıt yapan tüm öğrencilerin herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur. Ancak (Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri sağlık raporunu göndermeleri gerekmektedir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar da 31 Ağustos – 05 Eylül 2020 tarihleri arasında bu durumlarını belgelemek kaydıyla kayıt adreslerine gelerek geçici kayıtlarını yaptıracaklardır. Bu adaylar mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar Üniversitemize ibraz ettikleri takdirde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.  31 Ağustos – 05 Eylül 2020 tarihleri arasında geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların asıl kayıt hakları bulunmamaktadır.

 

Kayıt işlemi tamamlanınca “sabis.sakarya.edu.tr” adresindeki “ilk şifre oluşturma” işlemindeki kullanıcı adı öğrenci numarasıdır.

Elektronik kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıt için ekte belirtilen belgeleri tamamlayarak 31 Ağustos – 05 Eylül 2020 tarihleri içerisinde ekte belirtilen kayıt adreslerine teslim etmeleri zorunludur.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler İçin Tıklayınız.

Kayıt Yerleri İçin Tıklayınız. 

Katkı Payları İçin Tıklayınız. (Menü-->Ödemeler Sekmesine Bakabilirsiniz.)

Akademik Takvim için tıklayınız.

***İngilizce Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme*** 

 

NOT 2:   Başka bir yükseköğretim kurumunu kazanarak Üniversitemizden ilişik kesmek isteyen öğrencilerimizin salgın nedeniyle uzaktan ilişik kesme talepleri bulunmaktadır. Bu talebin karşılanması amacıyla, yalnızca 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında uygulanmak üzere uzaktan ilişik kesmek isteyen öğrenciler, İLİŞİK KESME FORMU’nu doldurarak imzalayıp tarayıcıdan geçirdikten sonra kendilerine ait SABİS mailleri üzerinden ilgili öğrenci işlerine başvuru yapabileceklerdir. Ancak Üniversitemize herhangi bir borcu veya üniversitemize ait üzerinde ödünç eser veya eşya bulunan öğrenciler ilgili borcun ödenmesi ve/veya ilgili eserin ve/veya eşyanın ilgili birime iadesi sonrasında uzaktan ilişik kesme  başvuru işlemi  yapılabileceklerdir.

NOT 3: DGS Kayıt İşlemleri; Sonuçlar ilan edildikten sonra gerekli bilgi web sayfamızda ilan edilecektir.

NOT 4: Yeni kayıt yaptıran öğrenciler derse yazılma işlemleri için  www.ogrisl.sakarya.edu.tr adresini takip etmelidir.

Askerlik Durumu: 2020-YKS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.