Ana Sayfa
Duyurular
Tek Ders Sınav Duyurusu

Tek Ders Sınav Duyurusu

25.09.2020 tarih 568/11 sayılı Senato kararı ile 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Öğretimi sonundaki tek ders sınavından sonra staj ve değerlendirme işlemleri tamamlanan ve/veya yaz öğretiminde alınan notların geç gelmesinden dolayı mezun durumuna gelen öğrenciler için 15 Ekim Perşembe günü Tek Ders sınavı yapılması kabul edilmiştir. 
Başvurular 29 Eylül 2020 - 13 Ekim 2020 tarihleri arasında SABİS üzerinden alınacaktır. Sınavlar e-sinav üzerinden yapılacaktır.
 
Tek Derse girecek öğrencilerin sınavda başarısız olma ihtimaline karşın derse yazılma yapmaları uygun olacaktır. Başarılı oldukları takdirde dersten çekilmeleri ve ücret iadesi mümkündür.
 
 

 

Tek ders sınavına; okulu bitirme durumuna gelmiş öğrenciler, aşağıdaki örneklere benzer durumlarda, önceden başvuru yaparak girebilirler:

(a) Ders planlarındaki 2 yılın tüm derslerini almış, bir tane FD, FF, YZ ya da GR notu olup, bu dersten alacağı not ile mezun olabilmek için gerekli olan 2.00 ya da üstü ortalamayı sağlayabilecek olanlar,

(b) Hiç FD, FF, YZ ya da GR notu olmaksızın bütün dersleri almış, fakat mezun olabilmek için gerekli olan 2.00 ortalamayı sağlayamamış ve seçeceği herhangi bir dersten tek ders sınavına girdiğinde 2.00 ya da üstü ortalamayı sağlayabilecek olanlar.

Not 1: Tek ders sınavına girdiği dersten en yüksek not olan AA alsa bile ortalama yetmezliği nedeniyle mezun olamayacak öğrenciler bu sınava alınmazlar.

Not 2: Diğer şartlar tutsa bile, evvelce tek ders sınavına girmiş öğrenciler yeniden başvuramaz. Tek ders sınavına öğrencilik süresince sadece 1 kez girilebilir ve yukarıdaki şekilde başvuru şarttır.

Not 3: Tek ders sınavı merkezi bir organizasyon olup, kurumumuzca ön hazırlık yapılmasını gerektirir. Bu nedenle geç başvuruların değerlendirilmesine imkân bulunmamaktadır. Tek ders sınavı için sonradan mazeret hakkı yoktur.

Not 4: Yönlendirilmiş Çalışma dersinden tek ders sınavına girilemez.