2019-2020 Öğretim Yılı Güz Dönemi Derse Yazılma Duyurusu

2019-2020 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERSE YAZILMA DUYURUSU

2019-2020 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERSE YAZILMA VE KAYIT YENİLEME DUYURUSU
(YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER DAHİL)

Lütfen derse yazılma süreci tablosunu incelemeden işlem yapmayınız.

Üniversitemiz 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans ve Lisans öğrencileri için 16-17-18 Eylül 2019 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca elektronik ortamdan  yapılacaktır. Açılmayan seçmeli ders yerine yeni derse yazılma ile ilave derse yazılma işlemleri tüm öğrenciler için 20-21-22 Eylül 2019 tarihlerinde elektronik ortamda yapılacaktır.

!!! Derse yazılma işlemlerinizi Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde ki değişiklikleri göz önünde bulundurarak yapmanız gerekmektedir.!!!!

Üniversitemize yani kayıt yaptırıp derse yazılma yapmak isteyen öğrenciler de ara sınıflar gibi elektronik ortamda kayıt yapacaklardır.

DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ

1- Öğrenim Gideri yatırma işlemi (normal süresindeki birinci öğretim öğrencileri ödeme yapmaz)
İkinci Öğretim veya Uzaktan (karma) Öğretim öğrencileri ile normal program süresini geçen birinci öğretim öğrencileri derse yazılma işlemi yapabilmek için 11 Eylül 2019 tarihinden itibaren katkı payı/öğrenim gideri ödemesini yapmalıdır.

Eğitim birimlerine göre ödeme miktarlarını ilan sonundaki tablodan görebilirsiniz.

Öğrenim Gideri Ödemeleri, İŞ BANKASI Bütün Şube Veznelerinden, İş Bankası İnternet Bankacılığı ve İş Bankası ATM'lerinden TC Kimlik Numaraları ile yapılabilecektir.

Ödemeler ile ilgili görsel.

Harç İşlemleri ve Ödemeler İle İlgili Tıklayınız.

Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptıran öğrencilerimiz, İKİNCİ YÜKSEKÖĞRETİM programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin KENDİLERİ tarafından karşılanacaktır. (Bakanlar Kurulunun 07.07.2018 tarih, 30471 sayılı Resmi Gazete Madde 11/3)

2- Adım adım Derse yazılma işlemi

- https://sabis.sakarya.edu.tr/tr/Login kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS) menüsüne tıklayınız.

- Sol menüden Derse Yazılmayı seçiniz.
- Açılan ekranda görülen bulunduğunuz yarıyıl derslerinin tamamına tik koyarak kaydet butonuna basınız.
- Kaydet butonuna bastıktan sonra seçilen dersler menüsünden seçtiğiniz dersleri kontrol ediniz.
- Seçtiğiniz dersler görülmüyor ise işlemi tekrarlayınız.

2019-2020 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERSE YAZILMA VE KAYIT YENİLEME DUYURUSU

2019-2020 GÜZ Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücreti Miktarları

Katkı Payı Tahsilatı Görsel İşlem Sırası için Tıklayınız.