UE'nin Dezavantajları
Uzaktan Eğitim Sistemimizin Dezavantajları
Öğrenci adaylarının Uzaktan Eğitim (UE) Sistemimizi tanıyıp, avantaj-dezavantajlarını tartarak tercih etmelerini önermekteyiz. UE'de öz motivasyon ve kişisel gayret şarttır. Derslerin örgün sınıf ortamında aktarılması pek çok öğrenci için alışılmış yöntemdir. UE'de öğrencinin soru sormadan önce, konuları çalışmış ve neyi, neden anlayamadığını belirlemiş olması gerekir. Öğrenci soruları ortalama 2 iş gününde yanıtlanmaktadır. Öğrencinin mesleğini kazanacağı bu eğitim sürecinde, elektronik platformlarımızı ve tartışma forumlarını takip etmesi şarttır. Bu takip için istenilen zamanlarda haftada en az 2 kez platformlarımıza giriş yapıp, gerekli incelemelerde bulunması yeterlidir. Ayrıca öğrencilerimizin kullanımına müsait (en az yukarıda Teknik Gereksinimler kısmında belirtilen nitelikte) internet erişimli bir bilgisayarın bulunması gerekir. Belirtilen özellik ve şartları uygun bulan adaylar için, okulumuzun uzaktan eğitim sistemi bir dezavantajın ötesinde avantaja dönüşebilmektedir.
Önlisans eğitimi, lise bilgileriniz üzerine ilave bilgi ve beceriler kazandırarak hem sizlere yeni bir meslek kazandırır ve hem de DGS Sınavına katılarak 4 yıllık lisans programlara geçmenize ve uygun kredilerinizin kabulüne imkan tanır. Bu nedenle liseden daha ileri matematik ve teknik bilgilerin verileceği unutulmamalıdır. Eğitimlerine uzun süre ara vermişler ve zaman planlamasını iyi yapamayarak eğitimlerine yeterli zaman ayırmayanlar için uzaktan eğitim sistemi zor gelebilmektedir. Özellikle mesleki sınavsız geçişten faydalanmış, fakat eğitimlerine kararlılıkla sarılmamış öğrenciler başta olmak üzere, her dönem ortalama 300 öğrencinin yüksekokulumuzdan kaydı silinmektedir (Azami eğitim süresi 4 yıldır).
Adaylar, bu sayfada yapılmış tüm açıklamaları dikkatle incelemeli ve uzaktan eğitim programlarımızı kendilerine uygun buldukları takdirde tercih etmelidirler.