Ana Sayfa
Duyurular
Önceki Öğrenmelerin Tanınması Muafiyet Sınavları Tek Ders Sınav Duyurusu

Önceki Öğrenmelerin Tanınması Muafiyet Sınavları Tek Ders Sınav Duyurusu

2019-2020 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Önceki Öğrenmelerin Tanınması sınavları sonrasında tek ders sınavına girebilme durumuna gelen öğrenciler için Tek Ders Sınavı 02 Ekim 2019 Çarşamba günü Saat 14:00'te Adapazarı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nde yapılacaktır.

Tek ders sınavına; okulu bitirme durumuna gelmiş öğrenciler, aşağıdaki örneklere benzer durumlarda, önceden başvuru yaparak girebilirler:

 

  1. Ders planlarındaki 2 yılın tüm derslerini almış, bir tane FF, YZ yada GR notu olup, bu dersten alacağı not ile mezun olabilmek için gerekli olan 2.00 yada üstü ortalamayı sağlayabilecek olanlar,
  2.  Hiç FF, YZ yada GR notu olmaksızın bütün dersleri almış, fakat mezun olabilmek için gerekli olan 2.00 ortalamayı sağlayamamış ve seçeceği herhangi bir dersten tek ders sınavına girdiğinde 2.00 yada üstü ortalamayı sağlayabilecek olanlar.

Not 1: Tek ders sınavına girdiği dersten en yüksek not olan AA alsa bile ortalama yetmezliği nedeniyle mezun olamayacak öğrenciler bu sınava alınmazlar.

Not 2: Diğer şartlar tutsa bile, evvelce tek ders sınavına girmiş öğrenciler yeniden başvuramaz. Tek ders sınavına öğrencilik süresince sadece 1 kez girilebilir ve yukarıdaki şekilde başvuru şarttır.

Not 3: Tek ders sınavı merkezi bir organizasyon olup, kurumumuzca ön hazırlık yapılmasını gerektirir. Bu nedenle geç başvuruların değerlendirilmesine imkan bulunmamaktadır. Tek ders sınavı için sonradan mazeret hakkı yoktur.

Not 4: Yönlendirilmiş Çalışma dersinden tek ders sınavına girilemez.

Not 5:  2019-2020 Öğretim Yılı Yaz Okulu Final Sınavları sonunda mezun olabilecek öğrenciler için Staj Evrakı teslim tarihi Tek Ders Sınavlarının yapıldığı gün olan 02 Ekim 2019 Çarşamba günüdür.

Not 6: Azami öğrencilik süresi sona eren öğrencilerimiz Tek Ders Sınav Başvurusunda bulunamazlar.

 

Başvuruda izlenecek yol:

1) Durumunuzun yukarıda belirtilen örneklere uygunluğunuzu belirleyiniz.

2) Başvuru: Yukarıdaki şartları sağlayan öğrencilerimiz sabis.sakarya.edu.tr sitesine şifreli giriş yapıp "Başvuru İşlemleri" bağlantısına tıkladıktan sonra "Tek Ders Sınavı Başvurusu" bağlantısına tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

3) Öğrencilerimiz Başvuru Sonuçlarını ve Sınav Yerlerini 02 Ekim 2019 Çarşamba  Günü 14:00 'dan sonra Sabis --> Başvuru İşlemleri --> Tek Ders Sınavı Başvurusu adımından öğrenebilirler.

4) Sabis üzerinden Tek Ders Sınavına başvuru kısmında sorun yaşayan öğrencilerimiz Kalite Yönetim Sistemi üzerinden Tek Ders Sınav başvurularını yapabilirler.

 

TEK DERS SINAVI BAŞVURU SON TARİHİ :

Sabis sistemi üzerinden başvuracak öğrencilerimiz için son başvuru tarihi 02 Ekim Çarşmaba 2019 Çarşamba Günü Saat 10:00 'dır. 
 

 

  02 EKİM 2019 ÇARŞAMBA SAAT 10:00 ' DAN SONRA GELECEK OLAN BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEKTİR.