Tarihçe

Sakarya Üniversitesi'nde internet destekli öğretim çalışmaları 1998'de başlamış olup, 1999'da kampüs içi dersler ve 2001'de de Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama ve Bilgi Yönetimi Önlisans Programları ile gelişmiştir. 2002'de önlisans programlarına İşletme Programı'da eklenmiştir. Başlangıçta Sakarya Meslek Yüksekokulu'na bağlı olan internet destekli üç önlisans programı, 2003 Şubat'ında Adapazarı Meslek Yüksekokulu'na aktarılmıştır. 2003-2004 Öğretim yılında ise 'Mekatronik' ve 'Endüstriyel Elektronik' programları açılmıştır. 2009 yılından itibaren Bilgisayar Teknlojisi ve Programlama programı Bilgisayar Programcılığı, Endüstriyel Elektronik programı ise Elektronik Teknlojisi programı olarak isim değiştirmiştir.

2011-2012 Öğretim yılında İnternet ve Ağ Teknolojileri programı açılmış ve ve aynı öğretim yılında Bilgi Yönetimi ve İşletme Yönetimi programları kapatılmıştır.
2013-2014 Öğretim yılında İş Sağlığı ve Güvenliği programı açılmış olup 2020 yılında Web Tasarımı ve Programlama, Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği, Acil Durum ve Afet Yönetimi Programları açılarak öğrenci alınan program sayıları toplamı 8 olmuştur.