2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı YKS Kayıt Kılavuzu için Tıklayınız.
KAYIT İŞLEMLERİ VE TARİHLERİ:
YKS ile yerleştirilen öğrencilerin e-devlet kapısı üzerinden ilk kayıtları | 22 – 24 Ağustos 2022 |
YKS ile yerleştirilen öğrencilerden e-devlet kaydı yaptıramayan, Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıtları | 22 - 26 Ağustos 2022 |
ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ (NUMARA SORGULAMA)
Kayıt yaptıran öğrenciler Öğrenci Bilgi Sistemine (SABİS) giriş için gerekli olan kullanıcı adı ve şifresini
https://ogrisl.sakarya.edu.tr/tr/icerik/9546/32338/numara- sorgulama adresinden sorgulayabilir.
SABİS : https://sabis.sakarya.edu.tr/
SABİS’e giriş yaptıktan sonra SAU POSTA hesabınızı aktif etmeniz önerilmektedir. SABİS platformu içerisinde öğrencilik süresi içerisinde ihtiyacınız olan Öğrenci Bilgi Sistemi, Eğitim Bilgi Sistemi, Kütüphane, Yemek Menü, SKS gibi birçok uygulama bulunmaktadır.
Öğrenci Bilgi Sisteminden;
• Ders Seçimi,
• Dönem içinde seçilen derslere ait sınav, ödev, duyuru vs.
• Transkript,
• Başvuru işlemleri (İngilizce Muafiyet ve Yeterlilik Sınavı, ÇAP Başvuruları, Yandal Başvuruları vs.)
ve daha bir çok işlem yapılabilmektedir.
Kayıt yaptıran öğrencilerimiz akademi takvimde belirtilen tarihlerde SABİS’ ten ders
seçimi yapmalıdır. Otomatik yazılma olmayacaktır.
ÖĞRENCİ KATKI PAYI / ÖĞRENİM ÜCRETİ
2022-2023 Eğitim Öğretim yılı öğrenci katkı payı / öğrenim ücretlerine ilişkin bilgilere https://ogrisl.sakarya.edu.tr/tr/icerik/9453/32696/katki-payi-ogrenim-ucreti- miktarlari web adresinden ulaşılabilir.
Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri;
21 Eylül 2022 tarihinden Akademik Takvimde belirtilen Derse Yazılmaların son gününe (Dahil) kadar, https://odeme.sakarya.edu.tr adresinden BÜTÜN BANKALARIN KREDİ KARTI ve BANKA KARTIYLA (SANAL POS) YAPABİLECEKLERİ GİBİ..AKBANK'ın Bütün
Şube Veznelerinden, Akbank İnternet Bankacılığından TC KİMLİK NUMARALARI ile Yapılabilir.
Gerekçeli durumlarda ödeme iadesi işlemlerinde ödeme dekontunun sunulması zorunlu olduğundan ödeme dekontunun bir kopyasının öğrenci tarafından saklanması önerilir.