Ana Sayfa
Duyurular
Üniversitemize Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Dikkatine

Üniversitemize Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Dikkatine

AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI YAPABİLMENİZ İÇİN SİSTEM 25 AĞUSTOS 2014 TARİHİNDE AÇILACAKTIR.
ADIM 1> Sakarya Üniversitesi'ne yeni kayıt olacak öğrenciler "Öğrenci numarası"nı ve "E-Posta" kullanıcı adını öğrenecekleri "Numara Sorgulama Servisi"ne Öğrenci işleri Dairesi Başkanlığının http://www.ogrisl.sakarya.edu.tr/index.php?pid=nssadresine girerek ulaşabilirler. Numara Sorgulama Servisine TC Kimlik Numarası ile girilebilmektedir. Kayıt olacak öğrenciler "Sorgulama Servisini" kullanabilirler.

ADIM 2> www.sabis.sakarya.edu.tr adresine 1.adımda elde edilen kullanıcı adı ve giriş şifresi olarak TC Kimlik Numarası'nı kullanınız.

ADIM 3> Servislerden "Öğrenci Bilgi Sistemi" seçeneğini tıklayınız ve Öğrenci Bilgi Sistemi'ne giriniz.

ADIM 4> ogr.sakarya.edu.tr sayfasına geldiğinizde "ÖN KAYIT FORMU" otomatik olarak açılacaktır ve ardından istenen bilgileri doldurunuz. Son aşamada sizden randevu saati seçmenizi isteyecektir. Lütfen size uygun bir saat seçiniz.

ADIM 5> ÖN KAYIT FORMU doldurulduktan sonra KAYDET butonuna tıklayınız. Sistem size SIRA NUMARASI ve SAAT verecektir. Sonrasında sayfanın altında yer alan YAZDIR butonuna tıklayınız ve girdiğiniz bilgilerin çıktısını alarak İMZALAYINIZ. Sadece son çıktınız geçerli olacaktır (Çıktı alınan belge üzerinde bilgilerin doğruluğunu onaylayan güvenlik önlemleri mevcuttur).- KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Lise Diplomasının Aslı veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı veya diplomanın kayıp olması durumunda Lise Diploması Kayıp Belgesinin aslı (Fotokopi veya Noter onaylı suret kabul edilmez)
  2. LYS Sonuç Belgesinin İnternet Çıktısı
  3. Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  4. 6 adet 4.5x6 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf.
  5. İkinci Öğretim-Uzaktan Öğretim programlarına yerleşen adaylar için banka dekontu (*)
  6. Öğrenci Önkayıt Formu (www.sabis.sakarya.edu.tr adresinden girilerek doldurulacak, çıktısı alınıp imzalanarak kayda getirilecektir. Bkz. Adım 5)
  7. 1985 ve daha önce doğumlu erkek adayları için Askerlik Şubelerinden alacakları Askerlik Durum Belgesi. (1111 sayılı Askerlik Kanunu gereği 29 yaşından büyük yükümlüler askerlik şubesi başkanlıklarından alacakları askerlik durum belgesine göre kayıtları yapılır. Bu durumdakilerin askerliklerinin ertelenmesi mümkün olmadığından, kayıtlarının yapılmasını müteakip öğrenimlerine askerlik hizmetini tamamladıktan sonra devam debilirler)
(*)Kayda gelmeden önce bulunduğunuz il/ilçe veya herhangi bir Garanti Bankası şubesine TC Kimlik Numaranızı ve isminizi söyleyerek Öğrenci Katkı Payı ve Eğitim-Öğretim Giderini yatırabilirsiniz. Ücretinizi yatırırken banka görevlisine isminizi teyit ettiriniz. Kayıt esnasında kayıt görevlisine teslim etmeniz gerekmektedir. 

KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ. 
Katkı paylarını 25.08.2014 tarihinden itibaren yatırabilirsiniz.

 2014-2015 Öğretim Yılı Kayıt KılavuzuKayıt Tarihi : 05 Eylül 2014 SAAT : 13.30 - 17.00 saatleri arasındadır.
Kayıt Adresi : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAMPUS KAFETERYA - ESENTEPE KAMPÜSÜ SERDİVAN - SAKARYA
Sorularınız için 444 1 728 (Çağrı Merkezi) numaralı telefonu arayabilirsiniz.
 Daha önce başka bir üniversitede okuyan öğrenciler ders muafiyetinden yararlanabilmeleri için gerekli evraklar ;
MUAFİYET İŞLEMLERİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER
(Evvelce başka bir üniversitede okumuş olanlar içindir, eski kayıtlı öğrencilerimizi ilgilendirmez)
1. Transkript ya da Onaylı Kopyası
2. Onaylı Ders İçerikleri (AOF hariç)
3. Başvuru Dilekçesi (Kayıt esnasında yada burayı tıklayarak temin edebilirsiniz.)
Önemli Not:1. Eksik Belge ile başvuru alınmayacaktır. 
2. Başvuru elden ya da kargo ile yapılabilir. Son başvuru tarihi 16 Eylül 2013 dür. 
3. Kargoda oluşabilecek gecikmelerden yüksekokulumuz sorumlu değildir. 
4.  Kargo ile yapılacak olan başvurularda açık adres;
Adapazarı Meslek Yüksekokulu Adresi : Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Adapazarı Meslek Yüksekokulu Süleyman Demirel Kütüphanesi Kat:354187 – ADAPAZARI
Tel: 0264 295 66 97-98-99 olarak yazılmalıdır.!
Geç başvuru işleme alınmaz.! Sonraki yarıyıllarda yapılacak başvurular kabul edilmez.! Yapılan muafiyet işlemine itiraz kabul edilmez.! Muafiyet işlemi tamamlanmış dersler için sonradan muafiyet iptali istenemez.