Ana Sayfa
Duyurular
2014-2015 Bahar Dönemi (ek) Tek Ders Sınavı Başvuruları

2014-2015 Bahar Dönemi (Ek) Tek Ders Sınavı Başvuruları

2014-2015 Öğretim Yılında başka üniversitelerden yaz okulunda ders alan veya Sakarya Üniversitesi Önceki Öğrenimlerin Tanınması Senato Esasları muafiyet sınavlarına giren öğrencilerimiz için  (Ek) Tek Ders Sınavı 07 Ekim 2015 Çarşamba günü Saat 14:00'te Adapazarı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nde yapılacaktır.
 
Tek ders sınavına; okulu bitirme durumuna gelmiş öğrenciler, aşağıdaki örneklere benzer durumlarda,önceden başvuru yaparak girebilirler:

    (a) Ders planlarındaki 2 yılın tüm derslerini almış, bir tane FF, YZ yada GR notu olup, bu dersten alacağı not ile mezun olabilmek için gerekli olan 2.00 yada üstü ortalamayı sağlayabilecek olanlar,
    (b) Hiç FF, YZ yada GR notu olmaksızın bütün dersleri almış, fakat mezun olabilmek için gerekli olan 2.00 ortalamayı sağlayamamış ve seçeceği herhangi bir dersten tek ders sınavına girdiğinde 2.00 yada üstü ortalamayı sağlayabilecek olanlar.

Başvuruda izlenecek yol:
1) Bahar Dönemi sonuçlarının ilan edilmesini bekleyiniz.
2) Durumunuzun yukarıda belirtilen örneklere uygunluğunuzu belirleyiniz.
3) Başvuru: Yukarıdaki durumda bulunan öğrencilerimiz, tek ders sınavına girmek için, ilan edilmiş sonuçları değerlendirerek, şartlarının uygun olduğunu tespit etmeleri halinde, sınavına girmek istedikleri dersi belirtir bir dilekçeyi adamyotekders@gmail.com adresine 06 Ekim 2015 Salı günü Saat 16:00'ya kadar e-posta ile yollamalıdırlar. Salı günü akşamı sınava gireceklerin listesi duyurularımızdan ilan edilecektir (Bazı durumlarda üniversitemiz sunucularından diğer sunuculara e-posta gönderilememektedir. Mağdur olmamak için, e-postalarınızı üniversitemizin size sağladığı e-posta hesabından yollayınız).


Not 1: Tek ders sınavına girdiği dersten en yüksek not olan AA alsa bile ortalama yetmezliği nedeniyle mezun olamayacak öğrenciler bu sınava alınmazlar.
Not 2: Diğer şartlar tutsa bile, evvelce tek ders sınavına girmiş öğrenciler yeniden başvuramaz. Tek ders sınavına öğrencilik süresince sadece 1 kez girilebilir ve yukarıdaki şekilde başvuru şarttır.
Not 3: Tek ders sınavı merkezi bir organizasyon olup, kurumumuzca ön hazırlık yapılmasını gerektirir. Bu nedenle geç başvuruların değerlendirilmesine imkan bulunmamaktadır. Tek ders sınavlarının günleri öğretim yılı başında Akademik Takvim ile ilan edilmiştir. Tek ders sınavı için sonradan mazeret hakkı yoktur.
Not 4: Bahar Dönemi Ek Tek Ders sınavı sonunda mezun olabilecek öğrenciler için Staj Evrakı teslimi için son gün Tek Ders Sınavı günü olan 07 Ekim 2015 Çarşamba günüdür.
 



İlgili Konular:
Tek Ders Sınavı ile İlgili SSS
Mezun olabilir miyim?
Mezun olma ile ilgili akış diyagramı
Ders Planları