Ana Sayfa
Duyurular
2016-2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Derse Yazılma Duyurusu

2016-2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Derse Yazılma Duyurusu

2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU
( YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER DAHİL)
 
Lütfen derse yazılma süreci tablosunu incelemeden işlem yapmayınız.

Üniversitemiz 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Lisans öğrencileri için 5-6-7 Eylül 2016, Önlisans öğrencileri için 6-7 Eylül 2016 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca elektronik ortamdan danışman onayı (1) ile yapılacaktır. Açılmayan seçimlik ders yerine yeni derse yazılma ile ilave derse yazılma işlemleri tüm öğrenciler için 9-10-11 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacaktır.


1 Danışmanlık SAÜ YÖNETMELİK MADDE 7 – (1) Her öğrenci için ilgili Bölüm Başkanlığının önerisi ve ilgili kurulun kararı ile öğretim elemanlarından bir danışman belirlenir. (2) Danışman, öğrenciyi izler, eğitim-öğretim ile ilgili sorunlarının çözümünde öğrenciye yardımcı olur. Öğrencinin kayıt yenileme ve derse yazılma, ders ekleme-silme işlemleri, bu Yönetmelik çerçevesinde danışman onayı ile yapılır.


        Öğrencilerimizin aşağıdaki duyuruyu dikkatlice okuyarak, ders kayıtlarını belirtilen tarihlerde yaptırmaları ve geçerli bir mazeretleri olmadıkça kayıtlarını “mazeretli kayıt” sürecine bırakmamaları olası mağduriyetleri önleme açısından büyük önem taşımaktadır. ( “Sistemden Kaynaklı” mazeret taleplerinde teknik inceleme yapılacaktır. ) DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ 1 - Öğrenim Gideri yatırma işlemi (normal süresindeki birinci öğretim öğrencileri ödeme yapmaz) İkinci Öğretim veya Uzaktan (karma) Öğretim öğrencileri ile normal program süresini geçen b irinci öğretim öğrencileri derse yazılma işlemi yapabilmek için 1 Eylül 2016 tarihi itibariyle katkı payı/öğrenim gideri ödemesini yapmalıdır.

Eğitim birimlerine göre ödeme miktarlarını ilan sonundaki tablodan görebilirsiniz.

Öğrenim Gideri Ödemelerini GARANTİ BANKASI Bütün Şube Veznelerinden, Garanti İnternet Bankacılığı ve Garanti ATM'lerinin Üniversite Ödemeleri Kısmından TC Kimlik Numaraları ile Yapabileceklerdir. Ayrıca Tahsilatlar Türkiye Genelinde PTT Aracılığı ile Yapılabilmektedir. PTT'den Yapı lacak Ödeme İşlemlerinde İşlem Başına 2,50. - T L Hi zmet Bedeli Tahsil Edilecektir.

Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptıran öğrencilerimiz, İKİNCİ YÜKSEKÖĞRETİM programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin KENDİLERİ tarafından karşılanacaktır. (Bakanlar Kurulunun 25.08.2015 tarih,29456 sayılı Resmi Gazete Madde 11/3)

2-Adım adım Derse yazılma işlemi - https://sabis.sakarya.edu.tr/tr/Login kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra OBİS bağlantısını tıklayınız.
-Sol menüden Derse Yazılmayı seçiniz.
-Açılan ekranda görülen bulunduğunuz yarıyıl derslerinin tamamına tik koyarak kaydet butonuna basınız.
-Kaydet butonuna bastıktan sonra seçilen dersler menüsünden seçtiğiniz dersleri kontrol ediniz.
-Seçtiğiniz dersler görülmüyor ise işlemi tekrarlayınız.


ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DUYURUSU VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİ TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ !!!!