Ana Sayfa
Duyurular
2017-2018 Yaz Öğretimi Esasları ve Ücretleri

2017-2018 Yaz Öğretimi Esasları ve Ücretleri

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 YAZ ÖĞRETİMİ ESASLARI

Madde 1 —Sakarya Üniversitesinin ön lisans ve lisans programlarında uygulanır. Yaz öğretimi süresi, final sınavları hariç, 5 haftadır.

Madde 2 —Yaz öğretimi uygulama takvimi ve açılacak dersler Güz Yarıyılı Final Sınavları başlama tarihinden önce web sayfalarından ilan edilir.

Madde 3— Yaz öğretiminde açılacak dersler, bölümün/programın olumlu görüşü, fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu kurulunun önerisi ve Senato Kararı ile belirlenir. Eğitim biriminde bazı dersler ortak açılabilir. Bölümde açılacak ders sayısı; eğitim birimince belirlenen ortak dersler dışında 10 ders ile sınırlıdır. Mesleki Eğitim/Uygulama, İşyeri Eğitimi/Uygulaması ve benzeri dersler yaz öğretiminde açılamaz.

Madde 4 — Yaz öğretiminde açılacak Üniversite Ortak dersleri; Rektörlük koordinasyonunda belirlenir.

Madde 5 — Yaz öğretiminde bir dersin açılabilmesi için o derse kayıtlı öğrenci sayısının en az yirmi olması gerekir. Bir derse kayıt yaptıran öğrenci sayısı elliden fazla ise bu ders gruplara ayrılabilir. Zorunlu hallerde bu sayılar Üniversite Yönetim Kurulunca değiştirilebilir.

Madde 6 — Derse yazılma işlemi; ilan edilen takvimde belirtilen günlerde yapılır.

Madde 7 —Yaz öğretiminde öğrenci en fazla on (10) birim saatlik ders veya 3 ders alabilir.

Madde 8 — Öğrenciler Y az Öğretiminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp da başarısız olduğu, geçip de yükseltmek istediği dersleri de alabilir. Bu derslerden aldığı son not geçerlidir. Yüzde ona giren öğrenciler bahar yarıyılı sonunda belirlendiğinden yaz öğretimi sonunda alınan başarı notları yüzde on sıralamasını değiştirmez.

Madde 9 — Bahar Yarıyılı sonunda bulunduğu yarıyılı kadar alması gereken tüm dersleri almış ve başarmış olmak kaydıyla ağırlıklı genel not ortalaması 3.00 ve üzeri olan lisans öğrencileri yaz okulundan bir üst sınıftan ders alabilir.

Madde 10 — Öğrenciler; Sakarya Üniversitesi’ndeki başka bölüm veya programlardaki ders/dersleri, öğrenim çıktısı ve içeriği uygun olmak kaydıyla Bölüm Başkanlığının uygun görüşü ile alabilirler.

Madde 11 — Öğrenciler ders/dersleri, öğrenim çıktısı ve içeriği uygun olmak ve Madde 7’de belirlenen sınır dahilinde Bölüm Başkanlığının uygun görüşü ve Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile Sakarya Üniversitesi dışındaki üniversitelerden de alabilirler.

Madde 12 — Ara sınıf öğrencilerinin başarı sıralaması, bahar yarıyılı sonunda alınan notlar ile belirlenir. Yaz öğretimi sonunda alınan notlar ağırlıklı genel not ortalamasına dahil edilir. Fakat başarı sıralamasını değiştirmez.

Madde 13 — Yaz öğretimi sonunda mezun olan öğrencilerin genel not ortalamaları, üniversite mezuniyet derecelerini etkilemez.

Madde 14 — Diğer Üniversitelerden gelecek öğrenciler Üniversitelerince verilecek Yönetim Kurulu Kararı ile yaz öğretiminden belirlenen esaslar doğrultusunda I. Öğretim ücretinin iki katını ödemek kaydıyla yaz okulunda açılmış olan derslere yazılabilirler. Yaz Öğretiminde alınan başarı notları Üniversitemiz öğretim ve sınav yönetmeliklerinin ilgili maddesi kapsamında değerlendirilir.

Madde 15 —Ders kaydı yaptıktan sonra açılan dersten çıkmak isteyen öğrenciye (üniversite dışından gelen öğrenciler de dahil) ücret iadesi yapılmaz.

Madde 16 — Yaz öğretimi ders ücretleri eğitim birimi bazında ödenir.

 

YAZ ÖĞRETİMİ TAKVİMİ

YAZ ÖĞRETİMİ 25 HAZİRAN – 29 TEMMUZ 2018

Yaz Öğretimi Derse Yazılma İşlemleri: 18-19 Haziran 2018

Kapatılacak derslerin ilanı: 21 Haziran 2018 Perşembe

Açılmayan ders yerine yeni ders seçimi Yazılma yapmayanlar veya ilave ders almak isteyenler için ders kaydı: 22 Haziran 2018 Cuma

Yaz Öğretimi Başlangıcı: 25 Haziran 2018 Pazartesi

1.HAFTA: 25 – 29 Haziran 2018

2.HAFTA: 2 – 6 Temmuz 2018

3.HAFTA: 9 – 13 Temmuz 2018

4.HAFTA: 16 – 20 Temmuz 2018

5.HAFTA:  23 – 27 Temmuz 2018

Yaz Öğretimi Bitişi: 29 Temmuz 2018 Pazar

Yaz öğretimi final sınavları:  04 - 05 Ağustos 2018 Cumartesi-Pazar

Mazeret sınavları: 8 Ağustos 2018 Çarşamba

Tek ders sınavları: 10 Ağustos 2018 Cuma

YAZ OKULU DERS PROGRAMLARI

 Sakarya Üniversitesi 2017-2018 yaz okulu döneminde lisans ve önlisans programlarımızda açılması planlanan dersleri ve ders programlarını görmek için TIKLAYINIZ.

 

YAZ OKULU ÜCRETLERİ

 http://haber.sakarya.edu.tr/wp-content/uploads/2018/06/Sakarya-Universitesi_Yaz-Okulu-Ucret-Tablosu-1024x666.png

 

> Öğrencilerimiz; 11 Haziran 2018 Tarihinden İtibaren DERSE YAZILMALARIN SON GÜNÜNE (DAHİL) KADAR Yaz Okulu Ücreti Ödemelerini İŞ BANKASININ Bütün Şube Veznelerinden, İş Bankası İnternet Bankacılığı ve İŞ Bankası ATM lerinden Eğitim Ödemeleri Kısmından TC KİMLİK NUMARALARI ile Yapılabilecektir. Şube Veznelerinden Ödeme Yapmak İsteyenler Yaz Okulu Ödemesi Olduğunu Söyleyip Önceden Hesapladıkları Miktarı Bildirerek, İŞ Bankası İnternet Bankacılığı Kullananların Önceden Belirledikleri Miktarı Yaz Okulu Sekmesinden, İŞ Bankası ATM’yi Kullananların ise Önceden Belirledikleri Miktarı Yaz Okulu/İsteğe Bağlı Ödeme Sekmesinden Yapabileceklerdir.

> Öğrenciler Yazokulundan Alacakları Derslerin Kredilerini (saatlerini) SABİS’ten Öğrenebileceklerdir.

> Tabloda 1 Saatlik Ders için Ödenecek ücret =Azami Ders Ücreti x 14 hafta olarak hesaplanmıştır. Öğrencilerin 10 saate kadar alacakları derslerin ücretleri Tabloda hazır olarak verilmiştir.

> Açılmayan ders yerine yeni derse yazılma yapacak öğrenciler belirlenen tarihte Yaz okulu ücretini yatırabileceklerdir.

> Açılmayan Dersler ve Fazla Yatırılan Ücretler İçin Ödenmiş Olan Yazokulu Ücretlerinin İade İşlemleri Ağustos 2018 Tarihinden İtibaren Yapılmaya Başlanacaktır. Açılan, kayıt yaptırılan ve eğitim-öğretimi yürütülen derslerin ücreti her ne sebeple olursa olsun geri iade edilmeyecektir. Öğrencilerimizin iadelerini alabilmeleri için KENDİLERİNE AİT hesap numaralarının SABİSlerinde yer alması gerekmektedir. Başkasına ait IBAN numarasına iade yapılamaz.

> Engelli öğrenciler özür oranları kadar indirimli ücret ödeyeceklerdir.

> Diğer Üniversite Öğrencileri belirlenen ücretin İKİ katını ödeyeceklerdir. Diğer Üniversitelerden Gelecek Öğrencilerimiz Lütfen Ödemelerinizi AÇILAN DERSLER İlan Edildikten Sonra Yapınız.

> Kayıtlı Oldukları Fakülte Dışında Ders Almak İsteyen Öğrenciler, Ders Almak İstedikleri Fakültenin Yazokulu Ücretini Ödeyeceklerdir.

> Yazokulu Ücretini Eksik Ödeyenler Ders Kaydı Yapamayacakları İçin, İlan Edilen Tablodan Ödenecek Yazokulu Ücretlerinin Kredi Başına (saat) Tam Olarak Hesaplanarak Yatırılması Gerekir.

> Yabancı Uyruklu Öğrenciler (Mavi Kart, Suriye Uyruklu, TC Uyruklu olup okulunu yurtdışında okuyanlar dahil) Türk öğrenciler ile aynı ücreti ödeyeceklerdir. Ödemelerini YU Numaraları ile Yapabileceklerdir.

> Türkiye Burslusu (Üniversitemizde kayıtlı öğrenciler) olarak öğrenim Gören Öğrenciler ile Şehit ve Gazi Çocuğu Olan Öğrenciler dışındaki TÜM öğrenciler Yaz Okulu ücreti ödeyeceklerdir.

> İkinci ve uzaktan öğretim programına kayıtlı olmakla birlikte birinci öğretim programına kayıtlı öğrencilerle beraber yaz okuluna devam eden ikinci ve uzaktan öğretim öğrencileri birinci öğretim öğrencilerinin ödedikleri tutarda yaz okulu ücreti ödeyeceklerdir.