Azami Süre İşlemleri ve Başvuru Duyurusu

2547 Sayılı Kanunun 44/c maddesinin 6569 Sayılı Kanunun 28. Maddesi ile değiştirilmesine göre; 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonunda azami süresi dolan Önlisans Öğrencileri için başvuru ve sınav takvimi aşağıya çıkarılmıştır.

Ekte yer alan uygulama esasları ve diyagrama göre öğrenciler iki yoldan birini seçebilirler:

1. Daha önce alıp devam şartını sağlayarak başarısız oldukları (FF, GR, YZ) derslerden öğrencilik haklarından yararlanmaksızın iki EK SINAV hakkını kullanabilirler. Bunun için SABİS üzerinden başvuru yapılmalıdır.

2. SABİS üzerinden EK SINAV hakkı için başvuru yapmayan ve başarısız ders sayısı 2-5 arasında olan öğrencilere otomatik olarak EK SÜRE SINAVLARINA girme hakkı verilecektir.

Eylem

Ek Sınav Başvuruları

SABİS arayüzünde sol tarafta görünen menüden “Başvuru İşlemleri --> Azami Süre Ek Sınav Başvuru” seçeneği seçilerek yapılır.

28-30 Ocak 2019

Ek Sınav Program İlanı

İlgili Eğitim Birimlerinin web sayfalarında ilan edilir.

01 Şubat 2019

Ek Sınav-1

İlgili birimlerce belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

5-10 Şubat 2019

Ek Sınav-2

İlgili birimlerce belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

12-17 Şubat 2019

İlişik Kesme İşlemleri

25 Şubat 2019

EK SINAVLARA BAŞVURAN ÖĞRENCİLERİMİZ SINAVLARA KATILMAK İÇİN  HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDEMEYECEKLERDİR.

Senato Esaları ile almadığı veya devamsız dersleri olan öğrenciler için derse yazılabilme imkanı bulunmaktadır. Bu öğrenciler, 04 Şubat 2019 Pazartesi gününe kadar ekteki dilekçeyi doldurarak birimlerine başvurmaları gerekmektedir. Onaylanan ders yazılmaları birimler tarafından ilan edilecektir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvurusu onaylanan öğrenciler aşağıda belirtilen katkı paylarını 2 iş günü içerisinde İş Bankası'na (şubelerden, ATM veya Internet bankacılığı yoluyla) yatırmaları gerekmektedir. Ekte katkı payı yatırma işlemleri için yol gösterici yardımcı doküman bulunmaktadır.

Dönemlik Katkı Payları :
1. Öğretim Öğrencileri : 95 TL
2. Öğretim Öğrencileri : 385 TL
SAU Adapazarı MYO Öğrencileri 635 TL

Azami Süre Derse Yazılma Başvuru dilekçelerini öğrencilerimiz adamyo@sakarya.edu.tr adresine mail atabilirler.